Direktlänk till inlägg 12 augusti 2013
Hel kyckling i ugn
Tillagning cirka 3 timmar.
Ugn 200-220 grader.
Ingredienser:
Gör så här:
Steg 1
Skär kycklingen i mitten och rengör den.
Steg 2
Blanda youghurt, tomatpuré, pressad citron, pressad vitlök, lite svartpeppar och lite salt i en stor skål. Lägg i kycklingen och smörj blandningen över hela kycklingen. Låt stå i kylskåp minst 1 timme.
Steg 3
Tvätta försiktigt av kycklingen så att smeten går bort, men inte helt annars går all smak bort. Alternativt kan du ta bort smeten med handen utan vatten. Krydda sedan kycklingen på båda sidor med först salt och sen kycklingkrydda. Knåda lite med händerna så att kryddan sprids över hela kycklingen. Låt kycklingen stå i cirka 1 timme.
Steg 4
Lägg in kycklingen i en kycklingpåse tillsammans med lite vatten. Stäng påsen, men se till att det finns luft i den. Lägg sedan in kycklingen längst ner i ugnen. Cirka 1 timme på 200-220 grader.
Steg 5
Servera med bröd eller ris. Glöm inte salladen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|